Agy, lélek, új sztori...

október 23, 2016

Negyven nap után, nem azt mondom, hogy feladtam, de... Egy kis szünetet iktatok be. Igen, igen, tulajdonképpen feladtam. Ez van. Kell egy kis szabadság Doriántól. KELL. Viszont kicsit több, mint egy hét múlva kezdődök a NaNoWriMo, úgyhogy nem lesz mese, folytatni fogom! De most kiveszek egy kis szünetet. Ez persze nem azt jelenti, hogy félrerakom a sztorit, egyszerűen csak elengedem ezt a görcsös minden nap írok dolgot. Igazából már most érzem, hogy jót tesz, mert így sokkal többet gondolkodom rajta.
A lényeg, hogy a NaNo-n megírom azt a bizonyos hátralévő néhány oldalt, közben pedig újra olvasom az egészet. Megint. Mert abból sosem elég. 

Új mániám viszont a pszichológia. De annyira, hogy el is kezdtem egy online angol kurzust, ami meglepően durvább, mint amire számítottam. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy böngésszen a coursera.org-on! Az "Introduction to Psychology" kurzus például elképesztően igényes, ráadásul ingyenesen is végignézegethetők a videók! És örülök, mert egész jól megy ez a "tudományos angol" is, szóval nagyrészt csak azokat a szavakat nem értem, amiket magyarul sem értenék. 

Meg kell tudnom, miért működik Dorián máshogy. Legalább felületesen. Mert az, hogy gyerekkorában bántalmazták, rohadtul nem elég. Nekem a kémia kell. És ahhoz, hogy tudjam, mi van a pszichopatákkal meg szociopatákkal, először azt kell megtudnom, hogy úgy egyébként nagy általánosságban az emberekkel mi van.
Dan Wells pedig megnyugtatott, hogy nincs abban semmi furcsa, ha érdekli az embert az ilyesmi. És tényleg nincs benne semmi furcsa. Minél többet akar tudni az ember, annál jobb. Hát nem? De. 

Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem csak és kizárólag Dorián érdeme, hogy most az emberi agy és idegrendszer működéséről nézek videókat... Békésen sétáltam hazafelé, miközben Raven éppen Claud és Cyran előtt állt a feketemárvány teremben, és a két "új jómadár" éppen azt magyarázták Ravennek, hogy az egész univerzumnak szüksége van végre egy szilárd rendre, mert ami most van, az nagyon nem állapot (pl. Nick világról világra ugrálva pusztít el mindent, ami az útjába kerül és eddig még senkinek sem sikerült megállítania... Bár Raven nem is annyira dolgozott rajta...)
Claud és Cyran egy új uralkodóról beszéltek, mire Raven rákérdezett, hogy ugyan már miről van szó. Claud és Cyran pedig megmutatták Ravennek A Soren-t. Soren sokkal inkább mi, mint ki, valami mesterséges intelligenciaféle. "Műelemzés" szempontból nézve Soren igen erős megnyilvánulása annak, hogy mekkora hatással vannak a rám a Philip K. Dicktől olvasottak. 

Úgyhogy kezdődjön a móka!

P!ATD - Crazy=Genius 

You Might Also Like

0 megjegyzés

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók